کدام روغن را انتخاب کنیم؟ قلب سالم با مصرف روغن مناسب

کدام روغن را انتخاب کنیم؟
قلب سالم با مصرف روغن مناسب
به مناسبت هفته #پویش_ملی_تغذیه_سالم میخواهیم راهنمایی کنیم که بهترین روغن برای مصرف خانواده چیست؟ چطور روغن را نگهداری کنیم و چگونه مصرف کنیم

بهترین روغن

داشتن رژیم غذایی متعادل و انتخاب صحیح روغن‌ها و چربی‌ها یکی از اصول مهم در حفظ سلامت قلب و بدن است. روغن‌ها بخش مهمی از تغذیه روزانه ما هستند و انتخاب درست آن‌ها می‌تواند تاثیر بزرگی بر سلامت عمومی داشته باشد. در ادامه به نکات کلیدی برای انتخاب روغن‌های سالم و شیوه‌های مناسب نگهداری آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

نکات مهم هنگام خرید روغن

  • علامت استاندارد: همواره به وجود علامت استاندارد روی بطری روغن توجه کنید. این علامت نشان‌دهنده کیفیت و سلامت روغن است.
  • نگهداری مناسب در فروشگاه: روغن‌هایی که از نور و حرارت دور بوده‌اند را انتخاب کنید تا اطمینان حاصل کنید که کیفیت آنها حفظ شده است.
  • چربی اشباع و ترانس: روغنی را انتخاب کنید که چربی اشباع و ترانس کمی داشته باشد. روغن‌های مایع معمولاً ترانس ندارند، اما در مورد روغن‌های نیمه‌جامد باید به این نکته دقت کنید.
  • نوع مصرف: بسته به نوع استفاده، روغن مناسب انتخاب کنید. برای مثال:
    • اگر قصد سرخ کردن دارید، از روغن‌هایی استفاده کنید که مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند (مانند روغن‌های مخصوص سرخ کردن).
    • در برنامه غذایی خود روغن‌های حاوی امگا ۳ (مانند روغن کانولا) را بگنجانید تا از فواید آن‌ها برای سلامتی بهره‌مند شوید.

توصیه‌های مهم در مورد استفاده و نگهداری روغن‌ها

  • از کره حیوانی برای سرخ کردن استفاده نکنید؛ زیرا کره حیوانی در دمای بالا می‌سوزد و ممکن است مواد مضر ایجاد کند.
  • روغن‌ها را در محیطی خشک، خنک و دور از نور نگهداری کنید. این شرایط به حفظ کیفیت و خواص تغذیه‌ای روغن کمک می‌کند.
  • ظرف‌های روغن باید دربسته و کاملاً محافظت شده باشند.
  • ظروف شیشه‌ای تیره و کوچک بهترین انتخاب برای نگهداری روغن‌های مصرفی هستند، زیرا این ظروف از تاثیر نور بر کیفیت روغن جلوگیری می‌کنند.
بهترین روغن

مدت زمان نگهداری روغن‌ها و چربی‌ها

  • کره بسته‌بندی شده را می‌توانید ۱ تا ۲ ماه در یخچال و تا ۹ ماه در فریزر نگهداری کنید.
  • کره باز شده باید حداکثر تا ۲ هفته در یخچال مصرف شود.
  • مارگارین بسته‌بندی شده نیز ۴ تا ۵ ماه در یخچال و تا ۱ سال در فریزر قابل نگهداری است.
  • مارگارین باز شده تا حداکثر ۱ ماه در یخچال قابل استفاده است.

نتیجه‌گیری

انتخاب صحیح روغن و چربی‌ها، نه تنها به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی نیز منجر شود. با رعایت نکات ذکر شده و انتخاب روغن‌های سالم، گامی موثر در جهت تغذیه سالم و محافظت از سلامت عمومی خود بردارید.

مقالات مرتبط
مقالات عمومی

نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های مزمن

سخنرانی دکتر محمدحسن ابوالحسنی در رابطه با نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های مزمن به مناسبت هفته #پویش_ملی_تغذیه_سالم در سخنرانی اخیر دکتر محمدحسن ابوالحسنی، پزشک و متخصص تغذیه، به موضوع

توضیحات بیشتر »
آب دتاکس و کاهش وزن
مقالات عمومی

تاثیر آب دتاکس در کاهش وزن

تا زمانی که افرادی هستند که می‌خواهند وزن کم کنند و به تناسب اندام برسند، شایعات، اطلاعات نادرست و مکمل‌های به‌اصطلاح «جادویی» نیز وجود خواهند داشت. یکی از جدیدترین روندهای

توضیحات بیشتر »
مقالات عمومی

فیشال صورت و مزایای آن

فیشال مجموعه‌ای از درمان‌های مراقبت از پوست برای صورت است. هدف فیشال این است که به آرامی پوست را لایه‌برداری کرده، ناخالصی‌ها را پاک کند و سلول‌های مرده پوست را از بین ببرد.

توضیحات بیشتر »
مقالات عمومی

فیشال‌ صورت و انواع مختلف آن

نوع فیشالی که انتخاب می‌کنید از بین انواع فیشال به نیازهای شما بستگی دارد. برای مثال، فیشال‌هایی برای کاهش آکنه، تجدید پوست، حذف لک‌ها، مدیریت رنگدانه، پوست چرب، پوست خشک

توضیحات بیشتر »
مقالات عمومی

ویتامین B12 و عملکرد آن در بدن

ویتامین B12 (کوبالامین) برای سلامت بافت عصبی، عملکرد مغز و گلبول های قرمز ضروری است. منابع غذایی ویتامین B12 شامل گوشت، تخم مرغ و برخی از محصولات مخمر است. افرادی

توضیحات بیشتر »