هرم غذایی چیست؟معرفی گروه های هرم تغذیه

برآورد زمان مطالعه: 4 دقیقه

fhj

هرم غذایی راهنمای مصرف غذای سالمی است که بدن ما مرتباً به آن نیاز دارد. هر هرم باتوجه‌به هدف آن، به گروه‌ها یا بخش‌هایی تقسیم می‌شود و مصرف هر گروه از مواد غذایی را به نسبت‌های مناسب برای آن رژیم تقسیم می‌کند. پیروی از هرم غذایی مناسب برای کودکان بسیار مهم است؛ زیرا، آن‌ها باید بدانند که هر روز چه غذایی و به چه اندازه‌ای بخورند تا در دوران رشد به آن‌ها کمک کند.

هرم غذایی گروه‌های غذایی مختلف را نشان می‌دهد که برای بدن انسان ضروری هستند. که به پنج گروه تقسیم می‌شود که هر گروه تغذیۀ موردنیاز بدن انسان را پیشنهاد می‌کند. هر گروه غذایی با یک نوار رنگی، نازک و پررنگ نشان داده می‌شود. هرچه نوار نازک‌تر باشد، نیاز بدن به آن گروه غذایی کمتر است.

هرم غذایی چه کمکی به ما میکند؟


برای پاسخ به این سؤال خیلی خلاصه می توان گفت که، به ما کمک می‌کند تا سالم‌تر باشیم.

هر هرم غذایی با معرفی گروه‌های غذایی مختلف میزان مصرف آن‌ها را نیز مشخص می‌کند و هدف آن این است که، مواد غذایی به‌اندازه و در تنوع کافی دریافت شوند تا بدن ما تمام مواد موردنیاز خود را دریافت کند.

هرم غذایی به چند دسته تقسیم می شود؟


شاید بتوان گفت که بی‌نهایت هرم غذایی وجود دارد. در واقع همان‌ طور که گفتیم، یک هرم غذایی به منزلۀ یک دستورالعمل برای دریافت مواد غذایی اصلی در مقادیر موردنیاز است؛ بنابراین، باتوجه‌به این نکته که هدف رژیم غذایی شما چیست، می‌توان یک هرم غذایی منحصربه‌فرد برای شما طراحی کرد.

درحال‌حاضر در اکثر متون و منابع از هرم غذایی توسعه‌یافته USDA استفاده می‌شود. معمولاً کشورها باتوجه‌به منابع موجود، یک هرم غذایی کلی برای مردم خود تعریف می‌کند.

هرم غذایی اصلی شامل چه مواردی است؟


محصولات لبنی

به محصولات تولیدشده از شیر گاو، بز و… محصولات لبنی گفته می‌شود که، شامل شیر، ماست، انواع پنیر، دوغ، کشک و… می‌شود. مصرف محصولات لبنی بسیار اهمیت دارد؛ زیرا، نه تنها کلسیم بلکه پروتئین، ویتامین A و ویتامین D را نیز برای بدن ما فراهم می‌کنند. برای بزرگسالان محصولات بدون چربی مفید هستند؛ زیرا، بسیاری از محصولات لبنی حاوی چربی هستند. مصرف 3ـ4 وعده لبنیات در روز ضروری است.

میوه‌ها

میوه‌ها منبع طبیعی قند، فیبر و ویتامین‌ها، به‌ویژه ویتامین C هستند. آن‌ها به حفظ سلامت پوست و هضم خوب کمک می‌کنند. مصرف ۲ تا ۴ وعده میوۀ تازه ضروری است.

سبزی‌ها

همۀ سبزی‌های تازۀ سبز، نارنجی یا سبز تیره، ساقه، ریشه یا گلِ یک گیاه خوراکی نیز سبزی هستند. نخودفرنگی، کلم، سیب‌زمینی، اسفناج و غیره همگی از منابع سالم تغذیه هستند. سبزی‌ها حاوی ویتامین C، آهن و کلسیم‌اند و بسیار سالم و کم‌چربی و کالری هستند. مصرف 3ـ5 وعده از سبزی‌ها ضروری است.

گوشت، لوبیا و آجیل‌ها

انواع مختلفی از گوشت حیوانات مصرف‌شدنی هستند؛ اما، هرکدام از آن‌ها مزایا و معایب خود را دارند. گوشت‌های بهتر مانند مرغ، بوقلمون و ماهی باید بیشتر مصرف شوند. گوشت قرمز یا بیکن چربی و کلسترول زیادی دارند؛ بنابراین، باید از مصرف زیاد آن‌ها اجتناب کرد. تخم‌مرغ، لوبیا خشک، توفو، سویا و آجیل می‌توانند منبع جایگزین گوشت باشند. این موارد منبع اصلی پروتئین، آهن، روی و ویتامین B12 هستند. مصرف 2ـ3 وعده گوشت در روز ضروری است.

غلات

از گروه‌های غذایی بسیار مهم در تغذیه سالم هستند؛ زیرا، با داشتن کربوهیدرات‌های مفید انرژی را برای بدن فراهم می‌کنند و با داشتن فیبر زیادی که دارند به سلامت دستگاه گوارش ما نیز کمک بسیار زیادی خواهند کرد. غلات همچنین حاوی پروتئین و گروهی از ویتامین‌ها نیز هستند.

عدس، نخود، ذرت، گندم، جو، برنج و … گروه‌های مختلف غلات هستند.

مقالات مرتبط
مقالات

دیابت و روزه‌داری

آیا یک فرد دیابتی مجاز به روز‌داری است یا خیر؟ برای افراد دیابتی، تصمیم گیری در مورد روزه داری باید با مشاوره پزشک خود صورت گیرد. اگر کنترل دیابت شما

توضیحات بیشتر »